Gânduri desperecheate


Dacă vă întrebați unde au dispărut poeziile din Caligrafie, ei bine mă pregătesc să le aranjez frumos în rafturi, Souvenir de la Domnul Bob.
Până atunci vă invit să răsfoiți Scrisori cu Fata de Fragi, să savurați poeziile ei și să zâmbiți, ori poate nu, En minuscule.

Uneori, iubito, mă gândesc la tine cu trupul. Poate-i păcat, sau poate nu, poate că o să mă judece, Creatorul, sau poate nu. Dar până atunci toate gândurile astea mi le dezbrac de rostiri și le botez cu tine în apa Erostirii.

Un Souvenir în bibliotecă

Aș vrea să te iubesc într-o bibliotecă. Să smulg furios litere din romane de dragoste, să ți le împrăștii pe trup, să le culeg cu buzele, să le leg în șoapte și să ți le tipăresc pe suflet cu sărut. Să recit odiseea iubirii pe pielea ta albă, cu mângâieri fermecate, așa cum nici zeii, în nemărginita, eterna și netăgăduita lor putere, nu pot face. Să-mi ocrotești viața între brațele tale, precum coperțile ocrotesc cerneala gândurilor. Să mă așezi apoi Cartea Cărților în biblioteca inimii tale. Să mă recitești când serile îți vor fi prea lungi pe cărarea Timpului. Voi fi scris acolo despre noi, și despre amândoi. Despre cum te-am iubit. În bibliotecă. Poate o să râzi văzând o virgulă anapoda pusă, sau poate o să verși o lacrimă ștergând punctul de final.

Pe tine, numai pe tine,  Dumnezeu nu te-a făcut din coasta mea, ci din sufletul meu. Iar când a luat, nu s-a zgârcit deloc fiindcă a lăsat acolo un deșert răscolit de furtunile gândurilor și pustiit de arșița iubirii. Ce bine ar fi să-mi trimiți primăvara surâsului tău și să faci să rodească iarăși îmbrățișarea cuvântului. Doar a cuvântului.

Te-au durut vreodată ochii ? Așa cum mă dor pe mine, scoși din orbite de de ghearele adevărului, unul lacom și nerăbdător să-mi strige asurzitor greșeala prezenței tale în mine ?

Știai că toată iubirea mea încape într-o lacrimă ? Nu fiindcă e mică, ci fiindcă e dureroasă, iar gândul tău nu mai e să-mi usuce obrazul.

Nu știu ieri, nu știu mâine, dar azi te iubesc.

Porțile Raiului nu ți se deschid decât o dată. Dacă nu intri nu-ți rămâne decât să pribegești în lumea umbrelor sau să încălzești iadul.

Să-ți privești tristețea din spatele ochilor, asta e cu adevărat trist.

Poate că pentru ochii tăi sunt un păcătos, dar eu mă văd ca un sihastru în chilia sufletului tău, murmurând la nesfârșit rugăciune după rugăciune din Biblia Iubirii. Cea scrisă de poetul eu nebun Dumnezeului Tu !

Știi de unde îmi vin toate cuvintele astea ? Nu din necredința de care mă acuzi tu, ci din credința pe care ți-am mărturisit-o eu !

Ai văzut vreodată cum se naște o lacrimă ? La fel de violent ca Universul. Un nimic de suflet explodeaza la întâlnirea cu un gând.

Ce sublim e să primești apreciere fără să fi dăruit nimic ! E ca un dar ceresc ! Și ce infernal e să primești nepăsare de acolo de unde ai dăruit totul ! E ca o caznă a Iadului !

Iertarea nu-i doar un atribut al Divinității, ci al tuturor celor care știu ce înseamnă Suferința.

Dacă urcând Golgota vieții ai ajuns pe Culmea Disperării ai face bine să rămâi acolo. Ca să ajungi pe Culmea Fericirii trebuie să cobori și n-o poți face decât înapoi, în Derizoriu, sau înainte în Penibil. Te vei transforma din Erou în Actor. Vei juca apoi pe scena Lumii într-o piesă de teatru intitulată Ridicol, o comedie surogat pentru Fericire, în care scenariul vei fi chiar Tu. La Final vei fi fluierat și batjocorit. Spectatorii te urmăresc chiar de la Începutul carierei și se așteptau să vadă un Erou sfârșind trist, nu un Actor jucând rolul vieții lui.

Viața e o boală a morții. Altfel de ce ni s-ar promite una mai bună pe lumea cealaltă dacă îndurăm cum se cuvine pe aceasta ?

A fost o perioadă când mă închipuiam var pe pereții vieții ei. De asta am albit. Să aibă o viață luminoasă. Dar ei îi plac umbrele curcubeului. Seara, la adăpostul Lunii. Departe de orașul viselor mele, fără povestea mea.

Cred că Dumnezeu a fost inconștient când mi-a dat viață. N-a realizat că nătânga Lui creație poate iubi mai profund decât EL. Acuma îL suspectez că vrea să-și ia darul înapoi.

Nu mori cu adevărat până când Dumnezeu Însuși nu te urăște; ura muritorilor e doar invidie. Ura cea pură, clară, fără de îndoială, care sfârtecă, care usucă, care arde, care preface Timpul în Neant și Viața în lut, e rezervată Zeilor.

“Te Iubesc !” nu-i o vorbă de suflet, e un suflet într-o vorbă …

“Te Urăsc !” însă, e un suflet smuls de lângă altul !

Unii își fac un titlu de glorie din a copia mofturile altora că stai și te întrebi ce vor face după ce vor fi abandonați ? Probabil își vor căuta alți stăpâni fiindcă ei nu pot trăi neatașați de un caracter cu care să se hrănească. Ei nu au unul.

 1. #1 by araoimi on 25 July 2015 - 20:23

  Îmi place “viața e o boală a morții “…
  😊 o seara frumoasă.

 2. #2 by araoimi on 11 July 2015 - 21:30

  S-a scris mult…eu nu mai am cuvinte la indemana…doar ca e “dureros” de frumoasa…si ma intorc in univesrsul meu…

  • #3 by Domnul Bob on 13 July 2015 - 19:24

   Mulțumesc, Prințesă !

  • #4 by araoimi on 13 July 2015 - 19:37

   ….😊printesele au disparut demult in pagini prafuite….au ramas in schimb oamenii speciali , ca tine …daca imi dai voie, ma voi intoarce in paginile tale

  • #5 by Domnul Bob on 14 July 2015 - 23:44

   Oh, Domniță ! Praful nu se atinge decât de comori ! Ușa mi-e-ți deschisă oricând vei voi !

  • #6 by araoimi on 15 July 2015 - 6:10

   Multumesc din suflet !
   Drept este…siragul de cuvinte, comori adunate in pagini nepretuite…voi sterge cu lacrimi curate praful ca sa inteleg durerea sau bucuria 🙂

 3. #7 by pasiunepuritatesipacat.wordpress.com on 13 August 2014 - 11:29

  Mi-ai răvăşit sufletul, cu acest articol! Frumoasă şi durereoasă totodată întâlnire, mă bucur să te cunosc!

  • #8 by Domnul Bob on 13 August 2014 - 12:45

   Mulțumesc, sunt onorat !

 4. #9 by Smith on 27 March 2014 - 12:52

  Rar mai vezi oameni ca tine in Romania sa fie asa pasionati ca tine de poezie.

  • #10 by Domnul Bob on 29 March 2014 - 12:17

   Mulțumesc ! Sunt, însă, foarte mulți, iar eu nu m-aș numi chiar pasionat de poezie, mai degrabă ea e pasionată de mine și nu prea înțeleg de ce, dar am renunțat să aflu răspunsul 🙂

 5. #11 by Sinestezia Cuvintelor on 28 December 2013 - 20:14

  M-ai impresionat profund! Am citit lucrarea ta de 2 ori și cred că o voi mai recitit încă o dată după ce îți postez comentariul. Superb! Emoționant! Îți mulțumim din suflet!

 6. #13 by Kyoteea on 9 November 2013 - 16:24

  you really are great. m-au durut ochii citind postarea asta dar nu-mi mai venea sa ma opresc.

  • #14 by Domnul Bob on 9 November 2013 - 22:23

   Cu plecăciuni Prințesă a Viselor ! Când admirațiile vin din partea admiratei și norii zâmbesc !

 7. #15 by incredibleyoung on 8 November 2013 - 23:13

  Cu adevarat superb!!

 8. #17 by incredibleyoung on 8 November 2013 - 23:12

  Reblogged this on Pete de Suflet.

 9. #18 by Corina Gabriela on 22 October 2013 - 18:24

  Cat de frumos suna “Nu știu ieri, nu știu mâine, dar azi te iubesc.” !
  Si inceputul “As vrea sa te iubesc intr-o biblioteca.”
  Mi-a placut foarte mult ce ai scris.

 10. #20 by gladiola on 21 October 2013 - 15:06

  ma cert ca nu te-am descoperit inainte. superb blog, absolut superb. iti multumesc ca scrii

  • #21 by Domnul Bob on 21 October 2013 - 16:20

   Oh ! Eu mulțumesc pentru laude ! Te aștept să mai treci pe aici.

  • #22 by Domnul Bob on 21 October 2013 - 17:12

   Ah ! Acuma știu de unde să te iau ! Nu știu cum e blogul meu, dar al tău e incendiar ! M-am cam ferit însă să comentez pe el fiindcă aproape sistematic, atunci când am mai făcut-o, pe alte bloguri, pe subiecte similare, apare ori câte un puritan cu blesteme, ori câte un cocalar cu mitocănii, deși îmi place, cui nu-i place, tot ce in bold legat de sex 🙂
   Așa că și eu îți muțumesc pentru aceleași motive 🙂 și promit să fiu mai activ în comentarii 🙂

 11. #23 by Adina on 24 September 2013 - 15:27

  Esti un veritabil Prometeu al cuvantului !
  Felicitari pentru premiul MWB !

  • #24 by Domnul Bob on 24 September 2013 - 17:24

   Mulțumesc mândră zeiță, deși eu n-am fost dăruit să aprind focul în suflete, ci doar, poate, să-l sting în abisul gândurilor.

 12. #25 by Denisa. on 22 September 2013 - 15:39

  Salut şi felicitări! Blog-ul tău a fost premiat de către MWB în cadrul Premiilor MWB septembrie 2013! Ai primit acest premiu deoarece un autor MWB te-a recomandat datorită talentului, originalităţii, pasiunii, imaginaţiei, creativităţii şi valorii educaţionale!
  Poţi afla totul despre ce înseamnă acest premiu, accesând http://www.mostwantedblog.org/2013/09/22/premiile-mwb-septembrie-2013/
  Felicitări şi bine ai venit în MWB!

 13. #27 by mihaisoare32 on 15 September 2013 - 17:43

  ‘“Te Iubesc !” nu-i o vorbă de suflet, e un suflet într-o vorbă …’
  Cat de frumos suna 🙂 Atat de profund.. atat de real..

  Pot sa va adresez o rugaminte?
  Vreau sa imi maresc numarul de bloguri pe care le urmaresc si decat sa stau sa le iau la rand sa vad ce imi place si ce nu, pot lua lista de preferinte ale cuiva pe care il am la ‘preferinte’.
  Astfel, sunt mai multe sanse sa gasesc ceva mai bun si mai repede. Si dat fiind ca blogul dumneavoastra este unul foarte reusit, (Felicitari pentru el!) ma astept ca si preferintele dumneavoastra sa fie cel putin pe masura.

  La reader – e in dreapta acel Blogs | Follow – Edit de langa el – Sub casuta de URL care apare deasupra listei, este butonul ‘export’. Acel fisier ma intereseaza. Este lista de bloguri pe care le urmariti. Si vreau sa dau import la acel fisier pentru a-mi mari lista. 🙂 Asta este tot. Un mod mai practic si mai la indemana de a gasi bloguri care te atrag. 🙂

  mihaisoare32@yahoo.com este adresa mea, daca mi-ati putea lasa un e-mail as fi pe deplin recunoscator.

  Va multumesc anticipat,
  Mihai

  • #28 by Domnul Bob on 19 September 2013 - 23:04

   Mihai, mulțumesc pentru vizită și onorantele aprecieri. Însă în ceea ce privește rugămintea ta sfatul meu este să procedezi cu răbdare și să citești câte puțin, în fiecare zi, din blog-urile preferate ale celor pe care îi ai deja în lista ta de preferințe, iar în cazul în care vei considera că merită să adaugi tu însuți blog-urile respective în blogroll-ul tău.
   Eu nu mai întrețin de mult acea listă, poate ar trebui să o actualizez într-o bună zi, deoarece în momentul de față urmaresc, sau mai degraba as vrea, peste 200 de blog-uri, și trebuie să spun că nu-i deloc atât de simplu pe cât pare, ba e chiar foarte complicat, ca sa nu spun imposibil.
   Prin urmare nu cred că acea listă te va ajuta cu ceva, dimpotrivă, te va copleși.
   Cu sinceritate,
   Domnul Bob

 14. #29 by dan on 20 August 2013 - 16:06

  ce faci golane? alta carte? lansare, petrecere? detalii.

  • #30 by Domnul Bob on 20 August 2013 - 22:52

   Încă nu mă simt pregătit, dar sosește, cu pași mici, de balerin, dar sosește 🙂

 15. #31 by ORTODOX on 20 July 2013 - 18:30

 16. #32 by twomasks on 2 July 2013 - 7:31

  Blogul dumneavoastra a primit o nominalizare din partea lui twomasks, pentru “A Bouquet Of Three Awards”. Felicitari si succes in continuare. Detaliile le gasiti pe site:

  http://twomasks.wordpress.com/2013/07/01/nominalizare-blog/

 17. #33 by cristinasandru on 24 June 2013 - 16:22

  Sublim!…

  • #34 by Domnul Bob on 24 June 2013 - 16:31

   Mulțumesc Prințesă !

  • #35 by cristinasandru on 24 June 2013 - 16:48

   M-au impresionat cu adevarat versurile pline de metafora si profunzime…
   Esti cu adevarat un print al poeziei, multa inspiratie in continuare! 🙂

  • #36 by Domnul Bob on 24 June 2013 - 16:51

   Oh Prințesă ! Laudele tale mă fac să roșesc, eu doar încondeiez hârtia cu modelul gândurilor despre ea. Uneori sunt frumoase, alteori urâte, ori prea triste … Eu sunt ea !

  • #37 by cristinasandru on 24 June 2013 - 16:53

   Nu sunt laude, sunt doar expresia incantarii in fata talentului literar 🙂
   Sa ai inspiratie in continuare!

  • #38 by Domnul Bob on 24 June 2013 - 16:56

   Mulțumesc ! Să-ți fie auzită urarea și de către muza mea ! 😉

  • #39 by cristinasandru on 24 June 2013 - 16:59

   Sa fie! 🙂

 18. #40 by Summer on 10 June 2013 - 17:13

  Sweet you,

  I’ve an award for you, for the person who you are and the things you share with the world
  http://summer4soul.wordpress.com/2013/06/10/peace-is-a-free-choice-so-is-this-award/

  Thank you for that..

  Namasté, Summer

  • #41 by Domnul Bob on 10 June 2013 - 19:30

   Thank you too Summer. You are very kind !

  • #42 by Summer on 11 June 2013 - 17:04

   And so are you. Have a peaceful day

 19. #43 by Oana Radu on 3 June 2013 - 7:00

  Frumoase si profunde cuvinte!

  • #44 by Domnul Bob on 3 June 2013 - 10:32

   Mulțumesc Prințesă !

 20. #45 by Gabriela Savitsky on 21 May 2013 - 10:34

  Reblogged this on Gabriela Savitsky and commented:
  Mie mi-a venit să plâng până la completă dizolvare citind. Apoi m-am luminat. Ştiaţi că există asemenea stări şi asemenea cuvinte şi înlănţuiri de cuvinte?

 21. #46 by Gabriela Savitsky on 21 May 2013 - 8:07

  Domnule Bob,

  Îmi permiteţi să repostez litania dumneavoastră, această superbă pagină din Cântarea Cântărilor? M-a impresionat teribil. Demult n-am citit înlănţuiri de cuvinte atât de armonioase…

  • #47 by Domnul Bob on 21 May 2013 - 10:02

   Desigur Domniță, aș fi onorat 🙂

 22. #48 by dianapislac on 19 May 2013 - 19:22

  Cred că faci asta dinadins,
  Sau poate e doar întâmplare,
  Dar în mine s-a aprins
  Magică,a artei floare.

  Citind aceste rânduri
  Trezesc o parte din mine
  Și dau curs acestor gânduri
  Căci nu mă pot abține.

  Cu-a ta pană, Don’le Bob,
  Atingi sufletul tuturor.
  Și un nebun, și un neghiob
  Ar tremura în fața lor.

  Tu parcă scrii din suflet
  Pentru stânci, să le urnești.
  Dar cuvintele au răsunet
  Desprins parcă din povești

  Și se izbesc în sufletul meu
  Acolo unde le-am închis.
  Te rog ascultă, dragul meu:
  Să nu te mai oprești din scris.

  • #49 by Domnul Bob on 19 May 2013 - 19:31

   Rostogolit-am stânci, le-am prefăcut pietroaie
   Și norii i-am golit de lacrimi care au curs șiroaie
   Am înverzit deșertul și-am încolțit semințe seci
   Dar ce folos când chiar Șeherezada mi-a spus “Tu nici pe lângă gândul meu să nu mai treci !”

   Mulțumesc pentru înfloritoarele-ți cuvinte tainică Domniță.

  • #50 by dianapislac on 19 May 2013 - 20:13

   Aș vrea să văd si eu
   Un deșert înverzit mereu
   Ca cel care-a avut onoarea
   Să fie modelat de mâna ta.

   Sunt sigură că-n veci
   Clipele nu mai sunt reci.
   Și-acolo soarele răsare
   Drept din a mea răsuflare.

   Și plouă des, cu picuri mari,
   Și mângâie clipele tari.
   Și din vis de cioburi sparte
   Alegi un cărăbuș, noroc să-ti poarte.

   Dar ce folos, când Ea nu-l știe,
   Și alături nu vrea să-ți fie?
   Toate florile sunt, parcă,
   A speranțelor barcă.

   Și-un fluture colorat
   Cu stropi de argint pătat
   Vrea să zboare pân’la Ea.
   Păcat că nu-i din catifea!

   Așa s-ar evapora
   Și-un ocean de jad ar traversa
   Ca să se așeze la geamul Ei
   Să sărute flori de tei.

   Apoi să se întoarcă la tine
   Și să-ți aducă parfum de rime
   De pe-ale teiului frunze
   Ș-ale Domniței tale buze.

   Dar sunt speranțe-n vânt.
   Doar fiorii dragostei mai sunt
   Răscolindu-te amarnic
   Și mângâindu-te amarnic.

  • #51 by dianapislac on 20 May 2013 - 10:35

   Și mângâindu-te zadarnic. *

 23. #52 by fatadefragi on 14 May 2013 - 22:49

  Cavalere,
  Vă mulţumesc pentru atenţia pe care aţi acordat-o modestelor mele rânduri înnobilându-le prin răspunsul Domniei Voastre şi ridicându-le cu generozitate la rang de scrisori in faţa întregului Regat al Cuvintelor.
  Fie ca multaşteptatul Souvenir să se nască la sorocul cuvenit în mare cinste şi onoare!
  Va doresc viaţă lungă şi îmbelşugată cu toate cele de preţ ale sufletului!
  M-am încumetat să vă scriu toate acestea şi să vi le trimit printr-un gând călător, eu,
  Fatadefragi, veşnic uimită de răvăşirea cuvintelor Domniei Voastre.

  • #53 by Domnul Bob on 15 May 2013 - 8:29

   Nestemată și Dulce Prințesă, mă înclin în fața Voastră și primesc cu mare bucurie gândurile Voastre.
   Când Cronicile de Souvenir se vor arăta Vă voi da de știre neîntârziat. Până atunci, deși mi-a fost tare greu în Anul Despărțirii și n-am mai avut puterea să Cuvânt, Vă voi mai scrie Scrisori.

   Domnul Bob,
   Scăpătat Conte de Creion de Scris și Baron de Carandaș

  • #54 by fatadefragi on 25 July 2013 - 6:52

   La mulţi ani, Cavalere!
   Fie-Vă viaţa lungă şi senină!

  • #55 by Domnul Bob on 25 July 2013 - 9:11

   Mulțumesc Prințesă a vrăjitelor cuvinte !

 24. #56 by madadismaral on 10 May 2013 - 20:44

  Superb! 🙂

 25. #58 by Raileanu Mariana on 4 May 2013 - 7:19

  Atât de frumoase cuvinte, gânduri, scrieri!

  • #59 by Domnul Bob on 4 May 2013 - 9:57

   Mulțumesc ! Cred că din cauză că iubesc pe cineva… 🙂

 26. #60 by Arry on 6 April 2013 - 23:00

  Bună! V-am nominalizat la Very Inspiring Blogger Award! Mai multe detalii aici http://arylequine.wordpress.com/2013/04/06/inspiratie-cu-premii/ ! 🙂

 27. #61 by Sophie on 3 April 2013 - 16:27

  Prin acest comentariu te informez ca ai fost nominalizata de catre mine la Very Inspiring Blogger Award. Mai multe detalii gasesti la : http://jurnaluluneihaotice.wordpress.com/2013/04/03/very-inspiring-blogger-award/

  • #62 by Domnul Bob on 3 April 2013 - 16:39

   Multumesc Sophie ! Sunt onorat !

 28. #63 by slowaholic on 2 April 2013 - 23:30

  Atât de frumos scrii… și totuși, eu nu cred că fericirea noastră poate fi deținută de alții. Fericirea nu poate veni din afara noastră spre noi. Ea trebuie să-și aibă sursa în primul rând în noi. Iubim pe alții, sau așa credem, dar pe noi înșine? Nu cred că putem iubi cu adevărat pe nimeni până când nu ne iubim cu adevărat pe noi. Off, știu că ce spun eu ucide poezia, dar n-am putut să tac. Iertată fie-mi sinceritatea. Cu admirație, cavalere. 🙂

  • #64 by Domnul Bob on 3 April 2013 - 0:56

   Multumesc !
   Nu, fericirea noastra nu e detinuta de altii, doar cheia catre ea 🙂
   In Regatul meu sinceritatea se pedepseste cu plecaciuni si onoruri Printesa ! E un lucru atat de rar ca merita pretuit ! Vei primi in schimbul ei stapanirea Tinutului de baclava, nuga si a tuturor dulciurilor mieroase si gustoase 🙂

  • #65 by slowaholic on 3 April 2013 - 1:10

   WOW! Mulțumesc pentru onor. Atunci sunt în paradis. Și dacă tot sunt în paradis, pot să mă ospătez oricât, căci nu se depune niciun gram. hihihi 😀

 29. #66 by Elena on 2 April 2013 - 19:46

  o plecare e urmata totdeauna de o venire; cat despre prezenta “inexplicabil de lunga”, asa-i Dumnezeu, nu precizeaza motivele, ne lasa sa le descoperim singuri, ai sa le aflii intr-o zi, promit.

  o seara buna!

  elena

  • #67 by Domnul Bob on 2 April 2013 - 20:27

   Oooo, stiu ca intr-o zi le voi afla, dar in ziua aceea ele vor fi lipsite de importanta pentru lumea pe care o voi parasi.

  • #68 by Elena on 3 April 2013 - 8:39

   Nu exista tarziu pentru raspunsuri, si da, in momentul in care le descoperi, pentru lume nu au importanta, dar vor fi importante pentru tine, restul va conta mai putin. Si lumea… va deveni neimportanta tie.

   Elena

 30. #69 by fapturaintegralfeminina on 30 March 2013 - 20:43

  Foarte frumos !

 31. #71 by Silving on 19 March 2013 - 12:49

  Imi place definitia lacrimii 😉
  Numai pasiunea,patima poate scoate asa ceva din tine,din om. Oare o sa-ti treaca intr-o zi? 😀

  • #72 by Domnul Bob on 19 March 2013 - 13:18

   Sper sa nu-mi treaca ! Ce m-as face ?

 32. #73 by szabonoemi31 on 17 March 2013 - 18:53

  Buna seara! Iti multumesc mult pentru vizita si gandul tau bun. Cand citesc poeziile si articolele tale imi place sa le vizualizez, si crede-ma am parte de imagini foarte frumoase. Iti doresc toate cele bune si o seara de Duminica placuta!

 33. #74 by fatadefragi on 15 March 2013 - 1:16

  Ploaia te îmbraţişează, te sărută şi se aşeaza să adoarmă la picioarele tale
  îţi ascultă fascinată povestea ascunsă în al trandafirului delicat parfum de petale…

  • #75 by Domnul Bob on 15 March 2013 - 23:47

   Povestea mi-e ruptă, buchet de flori uscate de dor-într-o vară
   Scrisorile toate, și cea mai frumoasă din ele, pentru iubire aniversară
   Și eu, și gândurile frumoase, jurămintele și căința
   Toate au fost aruncate, de-o frumusețe amară mi-a fost blestemată în iubire credința

  • #76 by fatadefragi on 16 March 2013 - 0:02

   esti trist asta seara, cavaler al cuvintelor, insa tu stii
   din cenusa iubirii pot renaste juraminte noi, alte noi poezii
   alte zambete si alte cuvinte de dor, doar asteapta
   Cerul va deschide cuvintelor tale negresit o noua poarta.

 34. #77 by Lina on 20 January 2013 - 12:44

  “Viața e o boală a morții. Altfel de ce ni s-ar promite una mai bună pe lumea cealaltă dacă îndurăm cum se cuvine pe aceasta ?”
  Poate această viață pe pământ e de fapt o iluzie în care fiecare om, având propria conștiință drept măsură, alege înrobirea sau libertatea, a fi stăpânul lumii sau al timpului, a fi muritor sau nemuritor…

  • #78 by Domnul Bob on 20 January 2013 - 15:16

   Hmmm, lasa-ma sa ma gandesc, simt ca ai dreptate …

 35. #79 by Adeline on 9 January 2013 - 13:02

  eu cred ca Dunmezeu este artist si gata 🙂

  • #80 by Domnul Bob on 9 January 2013 - 13:43

   Se poate si asta. Doar suntem expresia palmelor Lui framantand lutul Creatiei. 🙂

 36. #81 by memyselfandela on 31 December 2012 - 14:16

  Frumos, trist, adevarat si profund…
  Sa-ti fie ziua frumoasa si Anul Nou cu multe bucurii negandite, uitate si neimaginate…
  Pentru ce esti prezent in aceasta lume? Ca sa ravasesti atat de frumos cuvintele, ca sa le scoti din adancul marii de lacrimi si sa le arunci pe cer si la le prefaci in stele care sa ne faca sa ne ridicam ochii dinspre greutatea de plumb a pamantului….
  An Nou Fericit, Mr. Bob. 🙂

  • #82 by Domnul Bob on 31 December 2012 - 19:15

   Mă înclin Prințesă 🙂
   Voi porunci oștirii gândurilor bune să plece degrabă în lungă campanie de colind către Împărăția sufletului tău ! 🙂
   La Mulți Ani !

  • #83 by memyselfandela on 1 January 2013 - 0:47

   La Multi Ani Inaltimea Voastra!
   Din indepartatul meu tinut infrigurat trimit si eu ganduri bune sa va aduca bucurie si noroc in Anul Nou. 🙂

  • #84 by Domnul Bob on 1 January 2013 - 1:02

   La Mulți Ani Prințesă ! Frigul e afară, în suflet ți-e fierbinte și bine ! Așa Să-ți fie tot anul !

  • #85 by memyselfandela on 1 January 2013 - 1:04

   Caldura si Pace si Inaltimii Voastre. La multi Ani! 🙂

  • #86 by Domnul Bob on 1 January 2013 - 13:42

   Un An Nou cu suflet fierbinte ! La Multi Ani !

  • #87 by memyselfandela on 1 January 2013 - 13:48

   🙂 Multumesc mult Mr. Bob… adevarul e ca si durerile ard, deci mai bine un suflet cald. 😉
   Si tie numai bine!!!

 37. #88 by chipdelut on 20 December 2012 - 9:34

  profund…trist…dar adevarat (partial)…sau poate…de neinteles pentru un chip de lut

 38. #89 by dordefemeie on 15 December 2012 - 23:31

 39. #90 by chgabriela on 23 November 2012 - 10:58

  Frumos de tot:)

  • #91 by Domnul Bob on 23 November 2012 - 11:57

   Multumesc.
   Si foarte dureros 😦

  • #92 by chgabriela on 23 November 2012 - 11:59

   Fara, cum am aprecia bucuria?

   🙂

  • #93 by Domnul Bob on 23 November 2012 - 13:14

   Adevarat ! Mai mult, uneori chiar si visand doar, simtim implinire, asa-i ? Dar ce disperare naste trezirea la realitate !

  • #94 by chgabriela on 23 November 2012 - 14:38

   Multumesc! Acu stiu de ce-s o visatoare:))
   Nu e disperare trezirea la realitate, e un impuls la actiune, cred. Disperare e in neputinta…

  • #95 by Domnul Bob on 23 November 2012 - 15:35

   Si tu ai dreptate, dar poti sa juri ca nu exista regret ? Neputinta, neimplinire, regret, disperare…

  • #96 by chgabriela on 23 November 2012 - 15:51

   Regret exista, evident:). Suntem oameni, nu suntem scutiti de regrete… Disperare, insa, e deja o extrema..

  • #97 by Domnul Bob on 23 November 2012 - 16:08

   Extremele sunt cele care se atrag 😉

  • #98 by chgabriela on 23 November 2012 - 16:18

   Stii? Vorbele astea sunt adaptabile persoanei, nu invers… Pentru ca la fel de bine putem zice ca cine se aseamana se aduna:P

  • #99 by Domnul Bob on 23 November 2012 - 16:26

   Exact. Nu exista, de altfel, reguli atunci cand iubesti, nu ? Altfel ar fi totul prea monoton.

  • #100 by chgabriela on 23 November 2012 - 16:38

   Exista reguli, da le faci tu:)

  • #101 by Domnul Bob on 23 November 2012 - 16:42

   He he ! 🙂 Sau doar te supui 😛 … celuilalt …

  • #102 by chgabriela on 23 November 2012 - 16:52

   Pai si asta tot regula se cheama:P Adaptabilitate. Tu alegi asta…

  • #103 by Domnul Bob on 23 November 2012 - 17:34

   Prea multe reguli, prea algoritmizat, dispare farmecul. Sinceritatea e singura regula 😛

  • #104 by chgabriela on 25 November 2012 - 23:02

   Nu e singura, dar e cea mai importanta:)
   Si nu ma refer la reguli in sensul clasic al cuvantului… Doar la “indrumari” de comun acord.

  • #105 by Domnul Bob on 25 November 2012 - 23:06

   Atunci sa le spunem axiome 🙂

  • #106 by chgabriela on 25 November 2012 - 23:07

   Corect:) Asa le spunem…

  • #107 by Domnul Bob on 25 November 2012 - 23:10

   Dar sa nu fie multe si sa lase planul liber sentimentelor, dar marginit … totusi ! Sa fie un plan pentru doi 🙂 numai doi …

  • #108 by chgabriela on 25 November 2012 - 23:12

   Vezi ca deja planifici regulile:P Libere sa fie, dar pentru doi!

  • #109 by Domnul Bob on 25 November 2012 - 23:31

   doar creionez axiomele 🙂

  • #110 by chgabriela on 25 November 2012 - 23:36

   E libertate in creion, ai dreptate:)

  • #111 by Domnul Bob on 25 November 2012 - 23:42

   Dar nu mai multa decat ii da dreptul grafitul sa spere 🙂

  • #112 by chgabriela on 26 November 2012 - 12:09

   Dar ramanem cu libertatea gandului:) Nici in cuvinte, nici in creion nu se pot exprima liber ganduri, din moment ce sunt conventii…

  • #113 by Domnul Bob on 26 November 2012 - 14:25

   Libeertatea absoluta e anarhie, nebunie, poezie 😀

  • #114 by chgabriela on 26 November 2012 - 19:53

   N-as putea sa nu fiu de acord:)

  • #115 by Domnul Bob on 26 November 2012 - 21:01

   In sfarsit am ajuns la consens 🙂

  • #116 by chgabriela on 26 November 2012 - 21:06

   Nu ne-am contrazis nici pana acum… Doar am consolidat pareri:)

  • #117 by Domnul Bob on 26 November 2012 - 21:42

   Am algoritmizat haosul 🙂 asta spus in sens larg desigur 🙂

  • #118 by chgabriela on 26 November 2012 - 23:19

   Asa e. Ca sa fie si libertate.

  • #119 by Domnul Bob on 27 November 2012 - 1:02

   Libertate, te iubesc ! 😀

  • #120 by chgabriela on 27 November 2012 - 9:42

   Buna concluzie:)

 40. #121 by Dulce Deea on 20 November 2012 - 7:20

  Ce de universuri, Înălţime:)

  • #122 by Domnul Bob on 20 November 2012 - 9:11

   Oh Dulce Printesa Deea, Inalturile Regatului Mieu sunt asa schimbatoare ca uneori nu mai stiu in care moment al Creatiei am savarsit iubind Greseala. Intr-unele am picurat prea multa Iubire, in altele deloc. Acum vazduhul noptii e intesat de Luni, unele pline, altele doar o farama, iar Luceafarul, ei bine, Luceafarul graviteaza in cine stie ce alt Univers strain de atingerea Sufletului mieu. Cand mai taifasuim, ieu si Intaiul Creator, suntem amandoi indurerati ca cea mai minunata creatie a noastra straluceste Ceruri de smoala pe care curg Nori de catran. Panzele instelate ale Cerurilor noastre inca-i asteapta intoarcerea, dar aceasta trebuie sa se infaptuiasca la Echinoctiul Dorului, atunci cand Raurile Adevarului curg spre astre spaland palmele Iubirii de colbul Minciunii. Dar tare mi-e teama ca Noile Anotimpuri au ganduri de Uitare.

 41. #123 by natycalinescu on 19 November 2012 - 22:00

  Cuvinte ravasite, dar pline de profunzime si sens: sensul vietii si al iubirii din care nu poate sa lipseasca Dumnezeu, Creatorul Absolutului.

  • #124 by Domnul Bob on 19 November 2012 - 22:10

   Oh ! Dar cate pacate a infaptuit omul cu numele Lui pe buze… Poate de aceea acela al iubirii beneficiaza, cel mai adesea, de clementa divina, dar nu si de cea umana. Greu de spus ce-i mai de condamnat, sa iubesti cu sufletul sau cu carnea ? Sa iubesti durerea sau placerea ?

  • #125 by natycalinescu on 19 November 2012 - 22:16

   Oare nu se atrag una pe cealalta? Iubirea sufleteasca aduce cu ea si iubirea carnala, iar placerea aduce si durere la un moment dat, dar de ce sa fie condamnata iubirea? Si apoi, ce mai conteaza suferinta daca ai iubit din suflet si cu toata fiinta ta? Iubirea merita sacrificiu. 🙂

  • #126 by Domnul Bob on 19 November 2012 - 22:58

   Ah ! Asta vroiam sa aud ! 🙂 Deci nu sunt singurul nebun ! 🙂

  • #127 by natycalinescu on 19 November 2012 - 22:59

   🙂 🙂

 42. #128 by Cristian LISANDRU on 5 November 2012 - 22:36

  Om al cuvintelor răvăşite poetic, mi-au plăcut aceste gânduri desperecheate artistic, în aşa fel încât întregul rezultat este deosebit. Gânduri bune la ceas de seară!

  • #129 by Domnul Bob on 6 November 2012 - 11:32

   Multumesc pentru gandurile bune ! Sa va fie ziua o incantare !

 43. #130 by Marcica Belearta on 5 November 2012 - 10:10

  Ești gay,

  • #131 by Domnul Bob on 5 November 2012 - 10:38

   Sunt guy ! An ordinary guy.

 44. #132 by bibliodevafiliala3 on 13 October 2012 - 21:58

  Eu îmi rezerv dreptul de a crede că Dumnezeu este probabil incapabil de sentimente, este pătruns de o raţiune a lucrurilor, a intamplarilor şi care odată ce vede finalitatea gestului său şi în toate finalurile posibile alege conştient pe cel care, chiar dacă ne doare, ne trezeşte la sublim.

  • #133 by Domnul Bob on 13 October 2012 - 22:40

   Voi reflecta. Imi oferi o noua priveliste, si sincer sa fiu, imi pare atragatoare.

 45. #134 by fatadefragi on 29 July 2012 - 23:00

  Cu siguranta motivele sunt bine intemeiate… fara un astfel de slujitor Lumea ar fi prea saraca…

  • #135 by Domnul Bob on 29 July 2012 - 23:04

   Sunteti prea buna cu mine Domnita !
   Ma inclin in fata Voastra !
   Insa credeti-ma in Regat multe inimi imi nutresc ura.
   Ma voi lasa in voia Sortii.

  • #136 by fatadefragi on 29 July 2012 - 23:10

   Cata vreme exista fie si o singura inima care nutreste pentru Domnia Voastra iubire, indraznesc sa cred ca ura celorlalte nu are sorti de izbanda si Soarta va fi blanda ca o raza de soare in asfintit.

  • #137 by inlarg on 7 August 2012 - 20:39

   Bob, am citit in intregime si rascitit primul paragraf sa vad daca ma aflu si eu pe acolo, prezenta!:)) Dumnezeu nu te uraste niciodata, din contra. Seara frumoasa!

  • #138 by Domnul Bob on 7 August 2012 - 20:48

   @inlarg
   Oooo Doamne ! Acolo nu sunt decât eu ! Humă jumătate crudă, jumătate prea arsă ! Eu sunt acuma pe Culmea Disperării !

 46. #139 by fatadefragi on 29 July 2012 - 22:43

  Domn al Cuvintelor Ravasite, tu ai fi in stare sa-i declari razboi pe viata si pe moarte lui Dumnezeu numai ca sa devii pastrator al Iubirii Absolute, acum la indemana tuturor, dar aruncata prea des la margine de drum… inca nu mi-e clar daca asta tine de capitalism ori comunism…

  • #140 by Domnul Bob on 29 July 2012 - 22:54

   La indemana tuturor … Sunteti prea binevoitoare Domnita a Fragilor. Prea putini cunosc adevarata ei valoare. Un rasboi cu Dumnezeu, cu siguranta nu. Am credinta ca m-a hirotonisit ca unul din proavaduitorii ei, nicidecum pastrator al ei. Iubirea se pastreaza in suflete. Picatura cu picatura pana cand se reintregeste oceanul lacrimilor care au nascut-o. Intre mine si Dumnezeu exista o singura nelamurire: prezenta mea inexplicabil de lunga in aceasta lume. Dar vad ca EL insista fara a-mi preciza motivele.

  • #141 by fatadefragi on 15 February 2013 - 11:17

   lacrima ce ţi se scurge pe obrazul întristat este doar gândul său,
   sărutu-i sărat izvorăşte din îmbrăţişarea lui ieri cu mereu
   va fi totdeauna ascunsă într-un colţ de privire
   de mână cu o altfel de ea care te iubeşte-n neştire

  • #142 by Domnul Bob on 15 February 2013 - 12:25

   O altfel de ea intr-o margine de noapte am cunoscut
   Dar nu stiu daca m-a iubit, doar mi-a pasit pe obraz cu pasi sfiosi de sarut
   Si mana mi-a tinut-o strans intr-a ei
   Poate doar tineam locul unui altfel de eu intr-un vis pe care-l avea despre zei

  • #143 by fatadefragi on 15 February 2013 - 12:52

   fără îndoiala te-a iubit… într-un altfel de fel
   într-un vis pe care i-l dăruise pe neaşteptate un altfel de el
   intr-o margine a nopţii în care se refugia când visa
   pe o margine de stea, totdeauna îţi va ţine mâna strâns într-a sa
   totdeauna îi vei păşi prin vise, îndrăzneţ ca un zeu
   fără îndoială te-a iubit, i-a marturisit asta unei altfel de eu.

  • #144 by Domnul Bob on 15 February 2013 - 15:58

   Pe mine oare să mă fi iubit ?
   Prințesă, gândul tău cu furia morții m-a răscolit
   De ce atunci mărturisirea mie nu mia făcut
   De ce nu mi-a șoptit pe buze dulcele ei sărut
   De ce m-a ucis cu păcătoasă minciună
   Dacă eu îi eram zeu când mă strângea cu puterea visului de mână ?

  • #145 by Domnul Bob on 15 February 2013 - 16:08

   De-ai ști cât am iubit-o
   În câte gânduri am învelit-o
   Câte blesteme am ocolit doar pentru ea
   Mi-a fost zi și noapte, Soare și Lună, singură stea
   Început și sfârșit, iar între ele destin
   Mi-a fost bucurie, tristețe, fericire și chin
   Viață și moarte mi-a fost
   Dacă m-a iubit, de ce în sufletul ei nu mi-a găsit niciun rost ?

  • #146 by fatadefragi on 15 February 2013 - 18:31

   poate ca i-ai fost rostul dintai
   sufletului sau cel mai frumos capatai
   numai cu tine-a visat atat de frumos
   langa tine nu s-a simtit lipsita de rost
   numai alaturi de tine a fost stea si a stiut straluci
   i-ai fost viata si ai invatat-o fara de moarte-a iubi

  • #147 by Domnul Bob on 17 February 2013 - 14:07

   Sa-i fi fost eu intaiul sau rost
   Si ultimul as fi vrut sa-i fi fost
   Si timpul dintre rasarit si apus
   Si dupa amurg pana in zori povesti i-as fi spus
   Invelindu-i buzele cu sarut si trupul cu iubire fara de moarte
   I-as fi scris versul care ne leaga nu poezia ce ne desparte

 47. #148 by Domnul Bob on 25 July 2013 - 9:10

  Ah Alteță ! M-ați încastrat în poem ! Oare merit ?
  Mulțumesc și trimit înapoi un gând fermecător !

 48. #149 by Domnul Bob on 5 January 2014 - 11:21

  Contesă, eu mulțumesc pentru fastuoasa si calda primire. Vă aștept cu nerăbdare și la castelul meu.

 1. Decor de ianuarie! | La Fée Blanche
 2. Vând fluturi pe sub mână | Alma Nahe
 3. Mă simt fix ca un dinozaur ! | Gară pentru doi
 4. Şase stele frumuşele (BLOG OF THE YEAR 2012) « Dor De Dragoste

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: