Ce mai faci tu, fată frumoasă ?


Pe vremea când încă mai căutam dimineți în umbra serilor am cunoscut o fată atât de frumoasă că obrajii iernii se îmbujorau în amurg precum ai unei fecioare mângăiată de vise pârdalnice în ascunzișuri de budoar. Avea părul împletit în spice de chiar degetele Soarelui și purta straie țesute de fluturi din parfumul florilor. Sub pașii ei înverzeau grădinile Raiului, iar glasul alinta precum șoapta unei adieri calde de vară. Avea nume de uimire cu ochi senini, sprâncene subțiri și buze mușcate de emoție, ca un dar divin.
M-a părăsit simplu, așa cum timpul e părăsit de clipe, de parcă ar fi urmat o poruncă a Creației, și n-aș fi știut că aproape am uitat-o dacă noaptea trecută nu i-aș fi zărit mantia în mâinile harnice ale Lunii grăbindu-se să i-o brodeze cu stele.
Oare ce mai faci tu, fată frumoasă ?

  1. #1 by mira on 18 June 2014 - 6:51

    Mira rataceste nebuna de dorul lui in fiecare noapte…S-ar putea sa-i fi simtit fosnetul mantiei prin padurea fara sfarsit in care se plimba ea,aproape de palatul tau…Din cand in cand, se intalneste cu un parfum necunoscut…sau aude o voce suava…uneori, danseaza in ritmul sacadat al cuvintelor…stapane in aceasta lume…a ta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: