Poveste interzisă (V)


Fusese invitat în ultimul moment la o aniversare, nimic sofisticat, o ieșire la terasă, o friptură, un vin, cam atât. Era deja acasă când a primit invitația, a făcut repede un duș, a îmbrăcat o camașă pe care abia o cumpărase, frumoasă, avea o croială ieșită din tiparele clasice și niște culori vii, o pereche de blugi si a plecat spre restaurant. A ajuns printre primii, era întotdeauna punctual, prefera să ajungă mai devreme decât să întârzie, însă obiceiul ăsta avea și avantaje, își putea alege nestingherit locul la masă. S-a așezat mai către mijlocul mesei și în așteptarea celorlalți invitați a comandat o sticlă de vin roșu, evita vinul alb, ultima oară când băuse vin alb se pricopsise cu o puternică durere de cap, de la sulf probabil. Și-a aprins o țigară și a schimbat câteva vorbe cu cei veniți mai devreme, ca și el. Încet au început să apară invitații și masa se umplea, fuseseră invitați mai mulți decât puteau încăpea, iar de adăugat încă o masă nu se putea din cauza lungimii terasei așa că s-au mai aranjat trei sau patru mese în apropierea celei mari. Mai era un singur loc liber la masa mare când a venit și ea, o văzuse de la intrare, era frumoasă, purta blugi si o bluză neagră care-i scotea în evidență sânii bogați, dar atenția i-a fost atrasă de prietena ei, L., veniseră iarăși împreună. Și-au căutat din ochi locuri, dar singurul liber era undeva spre capatul mesei. El le-a făcut semn să vină în locul lui, L. l-a recunoscut și i-a zâmbit. Zâmbea frumos, în spatele fiecărui zâmbet arunca o privire plină de gânduri ispititoare, iar prin taiorul crem pe care il purta i se desenau păcătos liniile trupului. Pantofii cu toc înalt atrăgeau priviri către gleznele fine pentru ca imediat să le îndemne spre gambele lungi și mai sus spre genunchii rotunzi, dezgoliți de fusta îndrăzneț de scurtă până sub mijlocul pulpelor tari. Privirea lui a îndrăznit mai mult, i-a sfâșiat hainele și a avut-o acolo, pe masă, mușcând-o, sărutând-o, frământând-o, răsucind-o, forțându-i ușile tuturor odăilor trupului cu o vitejie care o făcea să țipe cu supusă plăcere, să-l tragă cu cârligele unghiilor mai adânc în ea, să-l provoace mai cuceritor pe întinsul trupului ei, să-i colinde în galopul buzelor toate dealurile și văile, să-i scormonească toate cotloanele în căutarea comorilor ei femeiești, să-i netezească cu palmele catifeaua pielii mai albe decât damascul feței de masă îndurând acest festin războinic sacrificând fără milă pahare trimise să-și întâlnească sfărșitul pe gresia podelei. Apoi a privit-o în ochi, lăsând-o să-i ghicească aventura gândurilor. Obrajii lui L. s-au îmbujorat de emoție, precum ai unui copil primind cadoul mult așteptat.
I-a rugat pe cei din dreapta lui să se mute către scaunul liber în așa fel încât să elibereze două scaune pentru ele. S-a ridicat și le-a invitat să ia loc, L. l-a sărutat pe obraz, așa cum o mai făcuse, pe colțul gurii, lăsându-l să-i guste puțin buzele umede. Carnea i s-a întărit și în timp ce îi făcea loc să se așeze și-a apăsat ușor palma pe pântecul ei, iar ea a întârziat puțin întrebându-l ceva, nici nu a auzit ce, doar a zâmbit în loc de răspuns și și-a aruncat privirea în ochii ei făcându-i să strălucească de dorință.
Prins în vârtejul poftelor uitase că e și ea alături, dar salutul ei l-a readus la realitate, a salutat-o și el și s-a lipit de grilajul terasei făcându-i loc să treacă, iar în trecere ea și-a lipit sânii de pieptul lui lăsându-l perplex. A schițat un zâmbet tâmp, și-a luat sticla de vin și paharul și s-a mutat la una din mesele adăugate unde se așezaseră doi prieteni de-ai lui.
Se înserase și vinul care a curs fără oprire a electrizat atmosfera, convențiile au fost lăsate la o parte, lumea a început să danseze, grupurile s-au amestecat. Prietenii lui au dispărut undeva la discuții despre fotbal, el a rămas la masă, v-am spus că nu dansa decât blues, nu dansa fără parteneră, și mai mult, în boxe tuna o sârbă, sau o horă, nu le deosebea, nu-i plăcea deloc muzica populară. Și ele rămăseseră cumva stinghere la masă așa că le-a căutat privirea și ridicând ușor din sprâncene le-a invitat la masa lui, nu era foarte politicos, dar el se găsea mai retras față de toată agitația. Până să vină ele, la masa lui s-a așezat sărbătoritul cu încă doi prieteni să ciocnească un pahar și să schimbe o vorbă așa că la venirea lor a mai tras două scaune lângă al lui, iar el s-a așzat între ele. Au mai comandat o sticlă de vin, au ciocnit, și, evident, la adresa lor au început să curgă complimentele din partea celorlalți bărbați, iar la adresa lui glumele răutăcioase. Se simțeau bine toți, iar el, între două femei frumoase se simțea ca un rege. El s-a lăsat confortabil pe spate sprijinindu-și brațele pe spatarele scaunelor lor. L., care era în stânga lui a întors capul și i-a zâmbit din nou, apoi și-a aruncat părul pe spate acoperindu-i mâna. Începuse o discuție savantă la masă, dar el nu mai era atent. Simțurile îi erau toate ațintite asupra lui L. și într-un gest curajos și-a plimbat degetele pe gâtul ei, apoi i-a cuprins umărul în palmă. L. n-a schițat niciun gest, doar l-a acceptat închizând ușor ochii și umezindu-și buzele pe care și le-a mușcat apoi. A început să se joace în părul lui L. împletind inele și trăgându-l șuvițe printre degete. Sărbătoritul și prietenii lui plecaseră, nici nu știe când, dar ei rămăseseră toți trei, unul lângă altul, cu scaunele lipite, fără să scoată o vorbă, prefăcându-se că se disează privindu-i pe ceilalți cum dansează, dar de fapt adulmecându-se ca niște animale de pradă. Ea era puțin stânjenită și ca să spargă tăcerea l-a rugat să-i toarne apă, iar el s-a conformat dar fără să-și întrerupă joaca în părul lui L. I-a turnat cu mâna liberă, apoi, într-un gest care i s-a părut firesc, a început să-i împletească și ei șuvițe în păr, iar ea nu l-a respins, ba chiar a părut că se liniștește, crisparea îi dispăruse.
Nu știe cât a durat toată nebunia asta, poate doar câteva minute sau poate ore, dar au stat așa până când s-a terminat totul și chelnerii au început să strângă mesele.
A chemat un taxi și s-a oferit să le ducă acasă, dar, neașteptat, ele l-au refuzat vehement. A rămas fără replică pentru o clipă, apoi, mascându-și nervozitatea, le-a cedat lor taxiul și dându-i șoferului niște bani l-a rugat să le ducă acasă. El a pornit spre casă pe jos plin de gânduri confuze.
N-a putut să adoarmă, nu-și putea explica reacția lor, s-a gândit să-i trimită un mesaj lui L., să-i ceară o explicație, să înțeleagă, dar a renunțat din orgoliu masculin. Începuse să se crape de ziuă când a reușit să adoarmă.

 1. #1 by Mucegai on 1 September 2013 - 8:53

  Joaca cu parul mi s-a parut dementiala!

 2. #3 by incaunipocrit on 31 August 2013 - 17:52

  Reblogged this on The International Blogspaper.

  • #4 by Radu on 1 September 2013 - 10:19

   De impletit

  • #5 by Domnul Bob on 1 September 2013 - 13:54

   Gânduri … 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: