En-tête


Anul două mii doiusprezece, luna lu’ Gustar, tainica zi de șasele’
Curtea Regelui Cuvintelor Răvășite

Iubiți Cărturari,

Cu plecăciune Vă rog să-mi iertați faptele de Unfollow/Follow, dar Merlinul de la Curte a schimbat porumbeii care-mi aduceau știrile Voastre și pe cei noi a trebuit să-i învăț drumul corect.

Al vostru devotat
Domnul Bob,
Conte de Creion de Scris și Baron de Carandaș

Anul două mii doiusprezece, luna lu’ Cuptor, tainica zi de două zeci și cinciu’
Curtea Regelui Cuvintelor Răvășite

Când toate curtezanele ne-cinsteau cel de-al patruzeci și treilea an de domnie răvășită, când Disperarea sosise împreună cu Tristețea în caleașca Lacrimilor la nemaivrutul Bal, Dulcea Domniță Deea, a trimis Regelui minunată depeșă:

La mulți ani iubăreţi, la mulţi ani măreţi, Înălţimea Voastră
Toate cerurile şi toate stelele să vină în cerul inimii voievodeşti
Bucuria să facă legea, iar nădejdea să înflorească fără de istov
La mulţi ani, dragul şi iar dragul domn al Frumuseţii, Bob

Față de acest unic și prețios dar de suflet, am poruncit ca Serbările Răvășărilor să ție 43 de zile încheiate.

Dulcea Domniță Deea a fost numită Contesa Trandafirilor Îmbujorați și a primit odată cu titlul și acest răspuns al Regelui:

Dulce Domniță Deea ! Cuvintele Voastre fac să tremure sufletul meu istovit, și acum resemnat, de atâtea lupte duse cu iubirea. Și nici una câștigată. Acum ceva vreme, nu cu mult în urmă, aș fi dat cu bucurie coroana și mantia regală pentru a îmbraca straiul ponosit al unui umil cerșetor la porțile iubirii. Pentru numai o singură vorbă spusă din suflet. Astăzi nu pot decât să privesc în oglindă cicatricile lăsate pe față de prea multele lacrimi curse.
Mă înclin în fața Voastra, Dulce Domniță Deea, și voi păstra aceste vorbe în locul cel mai de taină al sufletului meu fiindcă e cea mai frumoasă urare pe care am primit-o vreodată, fiindcă valorează mai mult decat toți “prietenii” mei, cei care m-au abandonat batjocoritor atunci când am vrut să împart cu ei puțina mea bucurie.

Asta-i pohta ce-am pohtit !

Anul două mii doiusprezece, luna lu’ Iuliu’, tainica zi de zece’
Curtea Regelui Cuvintelor Răvășite

Măria Sa, Domnul Bob, Conte de Creion de Scris, Baron de Carandaș, roagă toți cărturarii cărora le citește scrierile ca în cazul în care constată motive de divorț lecturar să nu se supere. Pur și simplu Domnul Bob a schimbat biblioteca în care sosesc scrierile Măriilor Voastre. Scrierile sosesc însă în continuare.

Anul două mii doiusprezece, luna maiu’, tainica zi de optu’
Curtea Regelui Cuvintelor Răvășite

 Astăzi am ajuns la concluzia că mai bine te uiți singur decât să te uite alții. Cel puțin dacă te uiți în oglindă te recunoști !
Să scriem asta în cronicile Regatului. Oșteni, să-mi fie adus pe dată filosoful Curții !

P.S. Eu nu sunt un accesoriu ! Cine nu înțelege asta înseamnă că are dulapul plin, iar eu laolaltă cu gablonzuri nu stau !

 

Anul două mii doiusprezece, luna avril, tainica zi de douăzecișicinciu
Curtea Regelui Cuvintelor Răvășite

Astăzi, preocupat fiind de soarta țării, am privit din dormitoarele Mele letopisețul Orăștiei adus de TVR1 prin solul său Aventură Urbană. Invitat de cinste Prințesa Devei și a Orăștiei, Alteța Sa Sanda NICOLA.  Fiind lucruri de măreață importanță, am poruncit tuturor supușilor să vie să vază spre luare aminte, cum arată o româncă adevărată. Nesupusă imperiilor cotropitoare ale Mall-urilor, Audi-urilor și fițelor de tot soiul, venite să ceară pământ și apă ca să primească, petrol, gaze, aur, cupru și restul lucrurilor netrebuincioase acestui popor atât de iubitor de Dumnezeu și atât de uitător de matca în care s-a născut.

Credeam că asemenea viteji, slujitori ai celor uitate de ne-mândrul nostru neam, nu mai există. Iacătă, ei sunt printre noi și trudesc la aducerile noastre aminte !

De aceea, Io, Domnul Bob, Domn al Cuvintelor Răvășite, Conte de Creion de Scris și Baron de Karandaș, aliat al Șosetei cu Povești și umil ucenic la Școala Zânelor, admirator tăcut al altor minunate universuri, prin Decret Regal acord, de-împreună cu toate privilegiile pământului și văzduhului, titlul de Contesă a Sufletului Românesc Alteței Sale Sanda NICOLA, Prințesă a Devei și Orăștiei !

Asta-i pohta ce-am pohtit !

Anul două mii doiusprezece, luna avril, tainica zi de șasesprezece
Curtea Regelui Cuvintelor Răvășite

Astăzi,

Prin mila și bunăvoința Reginei La Fee Blanche, Contesă de Chou-Fleur și stăpânitoare peste întreg ținutul Vârfului cu Dor și a Livezii Merilor Pitici, cneajină peste Ținutul Poveștilor, Eu, Conte de Creion de Scris și Domn al Cuvintelor Răvășite primesc cu închinăciune și mare mândrie titlul de Baron de Karandash.

Să sune trâmbițele !

Anul două mii doiusprezece, luna avril, tainica zi de treiusprezece
Curtea Regelui Cuvintelor Răvășite

Dragii Domnului,

Zilele următoare ,ca probabil mulți dintre Voi, nu voi fi foarte prezent pe domeniile Mele, și deci nici pe cele ale Domniilor Voastre. Nici în ultimele zile nu am fost, treburi ale altor Împărății, cărora le sunt vasal,  m-au solicitat peste măsură.

De aceea am poruncit ca începând chiar din această seară toate carele micului meu Regat să plece către palatele Domniilor Voastre încărcate cu gânduri bune pe care să le împărțiți cu toți cei care vă sunt dragi.

Fie-Vă Sărbătorile Pascale Luminoase și viața asemenea !

Cu mare drag,

Domnul Bob,
Conte de Creion de Scris și Domn al Cuvintelor Răvășite

Oșteni,

De astăzi la drapelul Regatului Cuvintelor Răvășite flutură și flamura Șosetei cu Povești !
Vă rog să cinstiți cum se cuvine semnificația stindardului nostru !

Cuvântul fie cu voi !

Domnul Bob,
Conte de Creion de Scris și Domn al Cuvintelor Răvășite

Breaking News:

Șoseta cu Povești a încălțat premiul cel mare !

Oșteni, jertfa voastră n-a fost în zadar ! Până pregătesc Decretul de acordare a titlurilor de Caveler și Cavaleră sorbiți o cupă din cel mai bun vin al Regatului Cuvintelor Răvășite. Am poruncit bucătarilor să pregătească cel mai gustos ospăț !

Fachiri și magicieni din toate colțurile Lumii vă vor umple inimile de bucurie, iar cei mai mari poeți cu poezie !

Să sune trâmbițele și să bată tobele ! Azi e sărbătoare !

Astăzi este decernarea premiilor la Blogfest. Ora 19 la Fabrica. Domnul Bob nu va fi prezent, din motive de mediu (a ars prea multa benzină pe drumurile Bucureștiului săptămâna aceasta) dar și-a trimis, cu caleșca gândurilor cele bune, pumnii strânși.

Să urăm succes Șosetei cu Povești !

 1. #1 by Mishuk on 4 September 2012 - 21:21

  foarte tareeeee! 🙂 ce frumos scriu oamenii cu dragoste pentru slovă… tablouri întregi pictate în cuvinte.

 2. #2 by Dulce Deea on 14 May 2012 - 14:28

  Măria Ta, preasupus întreb – când, o, când oare veţi mai desfăta pergamentul cu vorbe iscusite? Aşteptăm şi caii fornăie şi ei alături:)))

  • #3 by Domnul Bob on 14 May 2012 - 16:00

   Printesa Deea a Tarii Dulciurilor, faceM eforturi disperate sa tineM cartea povestilor la zi, dar uneori treburile Regatului ravasesc cuvintele atat de tare incat nici magii cei mai vestiti nu le pot descalcii intelesurile.

 3. #4 by -X- on 7 May 2012 - 19:31

  Baronul de Karandaș … mai pe românește, tradus din limba turcă, ar însemna Baronul de Piatră Neagră 🙂

  • #5 by Domnul Bob on 7 May 2012 - 19:52

   🙂 N-am stiut; in limba rusa carandas inseamna creion. Probabil grafit … piatra neagra … carbune
   Si exista si un mare fabricant de instrumente de scris cu numele asta, Caran d’Ache

 4. #6 by dan on 30 April 2012 - 16:03

  “Io, Domnul Bob, Domn al Cuvintelor Răvășite, Conte de Creion de Scris și Baron de Karandaș, aliat al Șosetei cu Povești și umil ucenic la Școala Zânelor, admirator tăcut al altor minunate universuri” acum putem completa cu “mandru posesor de canar” 😀

  • #7 by Domnul Bob on 30 April 2012 - 16:06

   🙂
   As fi spus, in spiritul scrierii, destoinic posesor de canar. Stii, cum cavalerii aveau, pe timpuri, fiindca acuma cu greu mai gasesti un cavaler, soimi, tot asa poetii ar trebui a aiba un canar.

  • #8 by dan on 30 April 2012 - 16:11

   dar poetii-canar ce ar trebui sa aiba?

  • #9 by Domnul Bob on 30 April 2012 - 18:23

   Colivie !

 5. #10 by lafeeblanche on 18 April 2012 - 10:39

  Ridică-te Cavalere! Ordinul Vârful cu Dor nu se dobândește ia, așa, din tată-n fiu! Ci prin mari și glorioase fapte de arme întru gloria Regatului Pitic!Iar Domnia Ta, Vrednic ești de toată lauda! Voi da poruncă de bal și timp frumos!

 6. #11 by Hapi. River_woman on 8 April 2012 - 18:23

  Ei , ma bucur pentru premiu, dar trebuie sa intreb, sunt curioasa: e soseta ta?
  Mi-am amintit si eu ca trebuie sa -mi cumpar….sosete

  • #12 by Domnul Bob on 8 April 2012 - 22:22

   Nu, nu-i a mea. Am gasit-o pe net si mi-a placut. Iar cand mie imi place ceva sunt ca un copil 🙂

 7. #13 by LaFeeBlanc on 8 April 2012 - 11:34

  Prea Nobile Conte Creion de Scris,
  Fara bunavointa si ajutorul Vostru nu stiu ce ne-am fi facut! Multumirile noastre !

  • #14 by Domnul Bob on 8 April 2012 - 14:01

   Alteță,
   Chiar și fără armatele Noastre vicoria ar fi fost a Voastră !
   Noi ne bucurăm să fi fost de ajutor și ne vom bucura și la sărbătoarea virtuală.
   Deja am închinat mai multe pocale de vin, din cel vechi, răvășit cu arome de basm, motiv pentru care scrisul ne este puțin tremurat.
   🙂

  • #15 by LaFeeBlanc on 8 April 2012 - 14:18

   🙂

 8. #16 by Domnul Bob on 7 April 2012 - 11:09

  Oșteni, porunca este încă în vigoare !

  Fiindcă iubesc foarte tare blogul Șosetei cu Povești, vă invit și pe voi să scormoniți cu degețelele după câte o povestire nostimă acolo, iar dacă vă place, și de ce nu v-ar place, vă invit să votați pentru ei aici:

  VOTEZI la roblogfest 2012

  Da, trebuie să vă creați un cont, e o experiență de maxim 3 minute, dar ce răsplată pentru cei care au minunat cuvinte împletite cu grafit !

  Așa cum am promis și pe Facebook, și nu e o vorbă în vânt, acord titlul de Cavaler, și pentru întâia dată în istoria umanității pe cel de Cavaleră (!) al (a) Creionului de Scris tuturor celor care votează !

  Mulțumesc !

  Semnează Domnul Cuvintelor Răvășite Degeaba, Domnul Bob

 9. #17 by Hapi. River_woman on 1 April 2012 - 14:56

  A inceput campania? 🙂
  Nu am fost niciodata (as i remember) pe blogul respectiv dar o sa dau o tura

  • #18 by Domnul Bob on 1 April 2012 - 15:09

   Regatele reunite ale Șosetei cu Povești și Cuvintelor Răvășite îți vor fi recunoscătoare ! Vei primi Titlul de Cavaleră a Creionului de Scris ! 🙂

  • #19 by Hapi. River_woman on 1 April 2012 - 19:36

   Grozav. Cavalera a unei chestii pe caren-am mai folosit-o de ani de zile spre rusinea mea
   Ce dor mi-e sa scriu cu-n creion de-ala ceausist cu varf gros si radiera la capat 🙂

 10. #20 by Doxatul Dex on 30 March 2012 - 20:37

  Asta-mi raspunde la intrebarea: “Eu cu cine votez? Hic!”

 11. #21 by Domnul Bob on 29 March 2012 - 20:33

  Oldies, but goldies

  Tuturor formelor feminine le dăruiesc o poezie, ce-i drept mai veche, dar plină de suflet.

  La Mulți Ani !

  SAU

  ————-

  Într-o bună zi ca oricare altă zi bună, plină de tristețe delicioasă, plin de hărnicia disperării și neatent la plumbuitul orizont, am călcat într-o groapă plină de curcubeie care mi-au colorat șosetele în toate culorile alfabetului vesel. Și asta n-ar fi nimic, dar toți trandafirii uscați de pe marginea ciorapului trei-sferturi pe care circulam s-au transformat în simpatice șosetuțe, cu ciucurei și tot felul de înflorituri măiastre, care mă strigau zâmbind: Domnul Bob, domnul Bob ! Așa că după o crâncenă dar scurtă gândeală declar începutul zodiei “Domnul Bob” pe blogul meu.
  Eu și micul meu regat de cuvinte mulțumim preabunului nostru vecin pentru darul plin de optimism care ne bucură astăzi și gândul și ochiul, dar mai presus de toate sufletul.

 12. #22 by Teo Negură on 9 March 2012 - 14:57

  Bine te-am gasit, domnule Bob, contextul respirand metafore-mi convine, la fel ca si cupola-ti instelata cu potriviri de epitete, asa c-oi reveni… Zile faine!

  • #23 by Domnul Bob on 9 March 2012 - 15:15

   Bine ai venit și vei fi bine venit oricând !

 13. #24 by Alexander Page cameru on 26 January 2012 - 15:18

  Oare nu ti pare magic sa te insotesti cu moartea simultan cu o viata relaxata si implinita De altfel, efectul smecheriei poarta un nume pamantean din disciplina psihologiei.

  • #25 by Domnul Bob on 27 January 2012 - 20:13

   Marturisesc ca nu stiu smecheria 🙂
   What is all about ?

 14. #26 by vreausapotsapotsavreau on 25 January 2012 - 22:16

  Ca de la Bogdan Baciu la Bogdan Baciu…simt ca mi-ai “furat” domeniul… una peste alta, coincidenta nu este doar de nume din cate am apucat sa citesc…

  • #27 by Domnul Bob on 25 January 2012 - 22:23

   Atunci bun venit pe Domeniile BoB !
   Din câte am apucat și eu să citesc 🙂 se pare că tu mi-ai “furat” “crețul” :-).
   Cândva aveam și eu părul răsucit pe bigudiuri de silabe. Acuma îl întind în gânduri.

 15. #28 by Diana Coman on 12 January 2012 - 14:21

  Daca-i permisa o sugestie, eu as vota pentru categorii mai degraba decat pentru multi-bloguri. Blogul e prin definitie in fond eclectic, iar categoriile au exact rolul de a oferi structura si un pic de ordine, de ce nu ar fi folosite ca atare? Considerente anti-multiblog ar mai fi legate de modul in care se gasesc lucrurile pe Internet, dar in esenta n-ar fi mai bine sa te poata gasi cititorii la o singura adresa de vreme ce scrisul tau il cauta, indiferent de tema ori subiect?

  • #29 by Bob on 12 January 2012 - 15:31

   Multumesc pt sugestie. Si sigur ca e permisa.
   Da, asa este, avantajul cu posturile fata de pagini simple e ca se administreaza mai usor.
   Dezavantajul este ca daca postare e micuta arata ca naiba.
   Plus treaba cu adresa ….
   Hmmm…. Fac un SWOT 🙂
   Multumesc foarte mult.

 16. #30 by Camelia on 27 December 2011 - 11:58

  În acea lume despre care spui pari a fi fost de prisos.

  • #31 by Bob on 27 December 2011 - 18:15

   Într-adevăr.Și nu doar eu, ci chiar și gândul meu, sau chiar numai atingerea lui. Din păcate. Sau din fericire.

 17. #32 by Camelia on 26 December 2011 - 23:26

  Fie-ţi culoarea timpului sacru al sărbătorilor una calmă, că acum îmi pare a-ţi fi cam tiranică şi cam opacă având un fel de nuanţe pierdute.
  Semnat; unul dintre cititori, care s-ar fi aşteptat la o urare uluitoare pe care sufletul să o primească odată cu cuvintele, nu? Ceva poetic, cu o puritate ca cea a florii albe…glumeam…şi iertare dacă va citi şi fiinţa căreia îi scrii, cea “atât de frumoasă”.

  • #33 by Bob on 27 December 2011 - 0:01

   Da, este tiranică, cuvântul e bine ales și mă descrie, ca victimă, astăzi; m-am gândit și la ceva poetic, dar magia momentului depășește cu mult ce pot eu dărui în cuvinte, chiar și celei atât de frumoase, celei mai frumoase. Având de ales între penibil și banal am ales banalul, care cel puțin nu păcătuiește prin lipsă de sinceritate. Poezia mea pare-se a fi o ipocrizie mincinos colorată, nicidecum o puritate, precum cea a unei flori albe, trandafir pe gustul meu. Am avut ocazia să constat că din păcate am dăruit-o și unor suflete pentru care cuvintele înscrise pe o bancnotă sunt mai pline de har decât cele împodobite cu strălucirea sufletului meu, fie ea și în nuanțe opace și pierdute.
   Am ales exprimarea seacă a unui muribund, obosit să mai lupte, dar încă grijuliu fată de soarta lumii care l-a trădat și pe care o părăsește. Sper să mă reîncarnez în alte silabe, ritmuri sincrone cu realitatea cea dezgustătoare și atât de apreciată, nu cu utopia unei iubiri netrebuincioase și ridicole.

  • #34 by Kaaliope on 27 December 2011 - 12:21

   Oare iubirea poate fi netrebuincioasa si ridicola? Nebunia sta la poarta iubirii asteptand sa fie culeasa cu nesat de inchipuirea ca e impartasita…ridicolul il simte cel ce a plecat demult de pe taramul iubirii…iubirea te purifica chiar daca te chinuie…ar spune o muritoare tanjind sa atinga doar nemurirea iubirii…

  • #35 by Bob on 27 December 2011 - 19:21

   Cred ca poate fi. Atunci cand inchipuirea ca e impartasita devine nebunia in sine.

 18. #36 by Kaaliope on 25 December 2011 - 10:47

  Si tie Craciunul sa iti aduca tot ce ai nevoie!!!!

 1. despre oameni frumoși numai de bine ! | Cristina Ioana Florea ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: